Γνωστικής δυσαρμονίας συνέχεια: θαύματα a la carte της Παναγιάς

Σε συνέχεια χθεσινού άρθρου μου με τίτλο: Θεοκρατία, γνωστική δυσαρμονία, ad hominem λογική: Η περίπτωση της Άντζυ Σαμίου, παραθέτω σήμερα δύο ακόμα παραδείγματα που αποδεικνύουν το ψυχολογικό φαινόμενο της γνωστικής δυσαρμονίας στην άκρως θεοκρατική ελληνική κοινωνία.

Στις 6 Αυγούστου 2017 ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση Σκάι, είπε μεταξύ άλλων, τα εξής: «η πυρκαγιά στα Κύθηρα έχει κατακάψει 25,000 στρέμματα..., [αλλά] η Παναγία, από κοινού με τους πυροσβέστες, έσωσαν την ιστορική μονή της Μυρτιδιώτισσας». 

Την ίδια μέρα η θρησκευτική ιστοσελίδα Pentapostagma.gr, δίδοντας συνέχεια στις πιο πάνω δηλώσεις, συμπέρανε ότι «η φωτιά εξετράπη της πορείας της και γύρισε στα καμένα, μη αγγίζοντας το μοναστήρι, κάτι που είχε γίνει και πριν 20 χρόνια».

Όμως, σε άλλα μέτωπα φωτιάς, η Παναγιά φαίνεται ότι δεν είχε τον χρόνο να θαυματουργήσει



Ενώ λοιπόν η γνωστή τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου έκανε, μέσω Instagram, δημόσια έκκληση στην Παναγία για να σβήσει όλες τις φωτιές στη χώρα, αυτή επιμένει να κάνει... θαύματα a la carte.

Σχόλια

  1. Αφου καποιο θεικο η ημι-θεικο προσωπο μπορει και σταματα τις φωτιες κατα τροπον ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ, γιατι να μην υποθεσουμε οτο καποιο ΑΛΛΟ θεικο η ημι-θεικο προσωπο μπορει να ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ κατα τροπον ΕΞ ΙΣΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΝ 91 πυρκαϊές μεσα σε μια μερα! Δε ειναι ΘΑΥΜΑ, θειος δακτυλος;!
    Η αντιπυρικη προστασια που προτεινω ειναι να αναζητηθει ο Αγιος με το Ηροστρατειον Συμπλεγμα και να του ταζουμε κερι μεγεθους πυροσβεστικου οχηματος ωστε ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ τετους εμπρησμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο θεός των ορθοδόξων είναι τρία σε ένα, οπότε μπορεί να κάνει τη δουλειά άνετα μόνος του

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου