Συμφωνεί με τα σχολεία της εκκλησίας, δεν ξέρει τι γίνεται με τον έλεγχό τους

Στην πρωινή εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση του ΡΙΚ1 βρέθηκε σήμερα ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, στο πλαίσιο της οποίας, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τα σχολεία της αρχιεπισκοπής. 

Αφού εξήγγειλε την λειτουργία μιας τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής γραμμής του πολίτη στο υπουργείο, του τέθηκε το εξής ερώτημα:

«Αυτή η γραμμή θα είναι συνδεδεμένη και με την αρχιεπισκοπή; Διότι λένε ότι ο εκάστοτε υπουργός παιδείας λαμβάνει υπόψη και τις απόψεις του αρχιεπισκόπου, στη δική σας περίπτωση έγινε αυτό;»

Απάντηση: «Κοιτάξτε αν θέλουμε να μιλούμε ότι είμαστε σε μια χώρα που είναι δημοκρατία, όλοι έχουν λόγο. Αλλά δεν πρέπει να το βλέπουμε από την αρνητική. Γιατί όλοι να έχουν λόγο και η αρχιεπισκοπή, η εκκλησία, ο θεσμός και ο αρχιεπίσκοπος να μην έχουν λόγο;»

Ερώτηση: «Έχει κάνει σχολεία η εκκλησία, σας βρίσκει σύμφωνο αυτή η εξέλιξη;».

Απάντηση: «Βεβαίως ο καθένας μπορεί».

Στο ερώτημα, όμως, αν «ελέγχει το υπουργείο αυτά τα νηπιαγωγεία που έχει αναλάβει η αρχιεπισκοπή;» ο κύριος υπουργός απάντησε κομπάζοντας ως εξής:

«Κοιτάξτε αυτά θα τα δούμε εν ευθέτω χρόνω. Δεν μπορώ ν' απαντήσω, δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται, αλλά έχει το δικαίωμα η εκκλησία να κάνει τα δικά της σχολεία... είναι δημοκρατία, υπάρχουν νόμοι που μπορεί ο καθένας να κάμει αυτό που θέλει και είναι επιλογή το κάθε γονιού να διαλέξει που θέλει να πάει. Γιατί δηλαδή να στερήσω από τον οποιοδήποτε να κάνει κάτι;».

Συμφωνεί λοιπόν με τα σχολεία της εκκλησίας ο νέος υπουργός, έχει το δικαίωμα η εκκλησία να τα κάνει, γιατί υπάρχουν νόμοι, κατά τον νέο υπουργό, αλλά οι νόμοι δεν φαίνεται να ισχύουν στο θέμα του ελέγχου τους από το υπουργείο. Εκεί προφανώς παρεμβαίνει το... χέρι του θεού!

Άλλες δηλώσεις του νέου υπουργού παιδείας που δείχνουν τον θεολογικό-θρησκευτικό εγκλωβισμό του είναι:

«Θα έχω συνεχή διάλογο και με την εκκλησία για να ολοκληρωθεί το έργο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που έχει ξεκινήσει» - TV ONE, Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, 14 Φεβρουαρίου 2018.

«Όλοι αγαπούμε τα παιδιά μας, διότι είναι όλα παιδιά μας, είναι παιδιά του ίδιου θεού...» - ΡΙΚ1, Πρώτη Ενημέρωση, 2 Μαρτίου 2018. 

Σχόλια