10 κορυφαία σημάδια ότι είστε φονταμενταλιστής χριστιανός

10 - Αρνείστε σθεναρά την ύπαρξη χιλιάδων θεών που αξιώνουν άλλες θρησκείες, αλλά ενοχλείστε ή εξοργίζεστε όταν κάποιος αρνηθεί την ύπαρξη του δικού σας θεού.

9 - Αισθάνεστε προσβεβλημένοι όταν οι επιστήμονες λένε ότι οι άνθρωποι εξελίχθηκαν από άλλες μορφές ζωής, αλλά δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τον βιβλικό ισχυρισμό ότι δημιουργηθήκατε από χώμα.

8 - Κοροϊδεύετε τους πολυθεϊστές, αλλά δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πιστεύετε σε ένα Τριαδικό Θεό.

7 - Το πρόσωπό σας γίνεται κόκκινο από οργή όταν ακούτε για τις θηριωδίες που αποδίδονται στον Αλλάχ, αλλά δεν κάνετε τον παραμικρό μορφασμό θυμού όταν ακούσετε πως ο Θεός/Ιεχωβάς σφάγιασε όλα τα μωρά της Αιγύπτου στην Έξοδο και διέταξε την εξάλειψη ολόκληρων εθνοτικών ομάδων στον Ιησού του Ναυή, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και δέντρων!

6 - Γελάτε με τις πεποιθήσεις των ινδουιστών που θεοποιούν τους ανθρώπους και τις αναφορές των Ελλήνων ότι οι θεοί κοιμούνται με γυναίκες, αλλά δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πιστεύετε ότι το Άγιο Πνεύμα κατέστησε έγκυο τη Μαρίαμ, που στη συνέχεια γέννησε ένα θεό-άνθρωπο ο οποίος σκοτώθηκε και ανέβηκε στον ουρανό.

5 - Είστε πρόθυμοι να περάσετε τη ζωή σας αναζητώντας μικρά κενά στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ηλικία της Γης (μερικά δισεκατομμύρια χρόνια), αλλά δεν βρίσκετε κανένα λάθος στις ημερομηνίες της πίστης σας, τις οποίες κατέγραψαν μέλη φυλών της Εποχής του Χαλκού που κάθονταν στις σκηνές τους και μάντευαν ότι η Γη είναι μερικές γενιές παλαιότερη.

4 - Πιστεύετε ότι όλος ο πληθυσμός αυτού του πλανήτη, πλην αυτών που μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις μαζί σας - αν και αποκλείονται αυτοί των αντίπαλων δογμάτων και αιρέσεων - θα περάσει την Αιωνιότητά του σε μια ατέλειωτη Κόλαση Ταλαιπωριών και επιπλέον θεωρείτε ότι η θρησκεία σας είναι η πιο «ανεκτική» και η θρησκεία της «αγάπης».

3 - Ενώ η σύγχρονη επιστήμη, η ιστορία, η γεωλογία, η βιολογία και η φυσική δεν κατάφεραν να σας πείσουν διαφορετικά, κάποιος ηλίθιος που γονατίζει ή περιστρέφεται στο πάτωμα και ψάλλει, μπορεί να έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για να «αποδείξετε» τον χριστιανισμό.

2 - Ορίζετε το 0,01% ως «υψηλό ποσοστό επιτυχίας» όταν πρόκειται για απαντήσεις στις προσευχές, θεωρώντας ότι αυτό είναι απόδειξη πως η προσευχή λειτουργεί ή ότι γίνονται θαύματα, αλλά νομίζετε ότι το υπόλοιπο 99,99% ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ήταν απλώς το θέλημα/σχέδιο του θεού, ο οποίος λειτουργεί με μυστήριους τρόπους.

1 - Ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζετε πολύ λιγότερα από πολλούς αθεϊστές και αγνωστικιστές για τη Βίβλο, τον χριστιανισμό και την εκκλησιαστική ιστορία, εντούτοις εξακολουθείτε να αυτό-αποκαλείστε πιστοί χριστιανοί.


Σχόλια

  1. Πολύ καλό. Η αγνοια οδηγεί στην τυφλη πίστη κι έτσι στον φονταμενταλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου