Αν στην Κύπρο υπήρχε χριστιανικός νόμος

Στις 18 Ιουλίου 2017 ένα γυναικείο μοντέλο που ονομάζεται Khulood δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα ένα οπτικό στο οποίο περπατά σε ιστορικό χωριό, σε μία από τις πιο συντηρητικές επαρχίες της Σαουδικής Αραβίας, με μίνι φούστα και κοντή μπλούζα. Μετά από αντιδράσεις οι αρχές της χώρας έκαναν έρευνα, συνέλαβαν τη νεαρή γυναίκα και την άφησαν ελεύθερη.

Στη Σαουδική Αραβία ως γνωστό εφαρμόζεται ο Ισλαμικός Νόμος, η γνωστή Σαρία, ενώ στο παρελθόν λειτουργούσε και ο θεσμός της θρησκευτικής αστυνομίας.

Λέγοντας αυτά εγείρεται το εξής ενδιαφέρον θρησκειολογικό ερώτημα. Αν στην Κύπρο ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί, δεν εφαρμοζόταν κοσμικός νόμος, αλλά χριστιανικός, με βάση την Καινή Διαθήκη, τι θα γινόταν στην περίπτωση της κοπέλας;

Δύο χωρία από το χριστιανικό αυτό βιβλίο μας δείχνουν προς κάποια κατεύθυνση:

«Θέλω όμως επίσης να ξέρετε ότι η κεφαλή του κάθε άντρα είναι ο Χριστός, κεφαλή της γυναίκας είναι ο άντρας... Οι άντρες, όταν προσεύχονται ή προφητεύουν με κάλυμμα στο κεφάλι ντροπιάζουν το Χριστό. Και κάθε γυναίκα που προσεύχεται ή προφητεύει χωρίς κάλυμμα στο κεφάλι, ντροπιάζει τον άντρα της, γιατί δε διαφέρει σε τίποτα από τη γυναίκα που έχει το κεφάλι της ξυρισμένο. Αν μια γυναίκα δε βάζει κάλυμμα στο κεφάλι της, τότε ας κουρευτεί κιόλας. Εφόσον, όμως, το κούρεμα ή το ξύρισμα της κεφαλής είναι ντροπή για τη γυναίκα, τότε ας φοράει κάλυμμα στο κεφάλι της» (Προς Κορινθίους Α' 11,3-6).

«Οι γυναίκες επίσης να υποτάσσεστε στους άντρες σας. Έτσι, κι αν μερικοί απ' αυτούς δεν πιστεύουν στον λόγο του θεού, με τη συμπεριφορά σας θα τους κάνετε να πιστέψουν χωρίς διδασκαλία, γιατί θα βλέπουν την άμεμπτη διαγωγή σας και το σεβασμό σας. Στολίδια σας δεν πρέπει να είναι τα εξωτερικά, όπως η περίτεχνη κόμμωση, τα χρυσά κοσμήματα και τα εντυπωσιακά φορέματα...» (Πέτρου Α' 3,1-3).  

Σχόλια

  1. Και λανθασμενα τονισμενο και λαθος βιβλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ έγραψες ένα σχόλιο χωρίς τόνους, χωρίς να σχολιάζεις επί της ουσίας, η οποία δεν αλλάζει. Μιλάμε για δύο εβραιογενείς, μονοθεϊστικές θρησκείες με εξαιρετικές ομοιότητες, στη συγκεκριμένη περίπτωση την φαλλοκρατία και τον μισογυνισμό.

      Διαγραφή
    2. Παρόλ' αυτά εγώ δέχθηκα τις υποδείξεις και έκανα τις σχετικές διορθώσεις, ώστε να μην υπάρχει κάτι αποτρεπτικό για τον σχολιασμό της ουσίας

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου